Veilig Wonen (PKVW)

Wat is belangrijk:
– Goedgekeurd hang en sluitwerkhow-to-protect-your-home-300x199
– voldoende verlichting
– Voldoende rookmelders
– Zicht op iemand die bij de deur staat

Over het algemeen gaat het politiekeurmerk verder dan het bouwbesluit als het om de degelijkheid gaat van het hang- en sluitwerk. Tegenwoordig worden nieuwe kozijnen meestal voorzien van het veiligste hang- en sluitwerk, omdat de fabrikanten van kozijnen ook een belangrijke rol spelen bij het politiekeurmerk en afspraken hebben gemaakt.

Oud hang- en sluitwerk dat niet onder het politiekeurmerk valt omdat er geen sterren in staan is meestal simpel te forceren, en geeft inbrekers weinig weerstand. Hang- en sluitwerk met drie sterren afgebeeld is het meest inbraakwerend. Nieuw hang- en sluitwerk wordt uitgebreid getest op zijn weerstand voordat de sterren er in mogen worden geslagen. Om aan het politiekeurmerk te voldoen moet een bepaald kozijn een aantal punten halen. Deze punten hoeven niet met een slot behaald te worden, maar kunnen ook opgeteld worden door het plaatsen van meerdere sloten op het kozijn.
Hang- en sluitwerk speelt een belangrijke rol als het aankomt op het buiten houden van inbrekers. Wel is het belangrijk dat het hang- en sluitwerk goed geplaatst wordt, zoals de sloten. Een veilig slot is prima, maar ook de sluitplaat met kom moet goed geplaatst worden in het kozijn, zodat het openbreken onmogelijk wordt.

Deurenexpert is een gecertificeerd preventieadviseur en werkt volgens het handboek Politie Veilig Wonen.
Ons bedrijf staat voor kwaliteit,betrouwbaarheid en deskundigheid.
Er wordt uitsluitend  gewerkt met hang- en sluitwerk dat getest en goedgekeurd is.